Andersenschool overhandigt cheque t.w.v. € 2.698,70 aan Vluchtelingen Steunpunt

Overhandiging cheque

In aanwezigheid van enkele leerlingen werd donderdag 7 juli een cheque t.w.v. maar liefst € 2.698,70 overhandigd aan Jacqueline van Leeuwen, algemeen coördinator van het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart (VSGH). Het bedrag werd opgehaald tijdens de jaarlijkse sponsorloop van de school.

Deze sponsorloop vond plaats op vrijdag 8 april en was een groot succes. Ieder jaar wordt een nieuw goed doel gekozen waar een deel van de opbrengsten aan wordt geschonken. In 2022 stond het Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart in Woerden centraal. Mariëlle van Es, leerkracht bij de Andersenschool: “Zeker gezien de huidige situatie in Oekraïne leek het ons goed om voor dit doel te kiezen. De opvang van vluchtelingen bij ons in de omgeving is daarmee weer volop aan de orde. Een donatie kan de stichting vast goed gebruiken”.

Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart begeleidt statushouders bij hun komst in Woerden of Oudewater en zorgt voor een verdere kennismaking met Nederland. Zij helpen o.a. bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Tijdens de begeleiding van vluchtelingen verbinden de medewerkers de vluchtelingen aan andere organisaties en vrijwilligers in de gemeenten.