Werkbezoek: House of hope

House of Hope

Ons eerste werkbezoek was op maandag 29 januari bij House of Hope. VSGH heeft als taak om statushouders te ondersteunen bij het opbouwen van een netwerk. House of Hope heeft daarin een belangrijke rol. Een grote groep vrijwilligers, onze stagiair, 2 aspirant-vrijwilligers en de vaste medewerkers werden enthousiast verwelkomd door de vrijwilligers van House of Hope, waaronder Karin Bol. We hebben uitleg gekregen over het ontstaan en het doel van House of Hope. We hebben zelf mogen ervaren hoe nieuwe inwoners, waaronder onze cliënten, een warm welkom krijgen bij House of Hope. House of Hope brengt mensen met elkaar in contact en dat doen ze met heel veel compassie en met bevlogen mensen. Het was een mooi en leerzaam werkbezoek.

House of Hope

Hoe verbinden wij statushouders aan House of Hope? Het is eigenlijk heel simpel. We vertellen onze cliënten over House of Hope, dat ze daar op dinsdagochtend en donderdagmiddag in contact kunnen komen met andere mensen, waaronder vluchtelingen en mensen met een migratieachtergrond, maar ook met Nederlanders. Het doel is ontspanning en samen zijn. House of Hope is de enige plek waar je niet op tijd hoeft te komen, maar altijd op tijd komt!

Adres: House of Hope, Wilhelminaweg 8 in Woerden.
Wanneer: dinsdag van 9.30 – 12.00 uur en donderdag van 14.00 – 16.30 uur.

Er staan nog meer werkbezoeken op het programma dit jaar. Eind maart gaan we hoogstwaarschijnlijk op werkbezoek naar Ferm Werk.