Overige activiteiten: Leuk en leerzaam!

Sociaal-culturele Activiteiten

Wij van Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart organiseren activiteiten. Deze zijn gericht op integratie, ontmoeting, ontspanning, cultuur en educatie. Zo proberen we een brug te bouwen tussen de al in Nederland wonende mensen en vluchtelingen. Door mensen bij elkaar te brengen. Het is belangrijk dat vluchtelingen zich thuisvoelen in Nederland, maar ook dat het vertrouwd wordt voor Nederlanders dat er mensen uit andere culturen komen wonen.

Wat voor activiteiten organiseren wij? Dat varieert van een Sinterklaasfeest tot een buurtfeest om de vluchtelingen kennis te laten maken met hun buren en de wijk. Ideeën voor activiteiten zijn altijd welkom!

DSC_0158

Sinterklaasfeest, foto van Jaap Paauwe

Educatie 

Naast sociaal-culturele activiteiten bieden we Nederlandse les aan. Deze lessen worden door vrijwilligers gegeven. Het merendeel van de taalcoaches heeft ervaring in lesgeven. Onze taaleducatie is een aanvulling op de verplichte taallessen voor de inburgering. In de praktijk blijkt dat de taallessen voor de inburgering onvoldoende basis geven voor het vergroten van de maatschappelijke zelfredzaamheid van de vluchtelingen. Uitleg over hoe de bibliotheek werkt en andere praktische zaken om de taalvaardigheid van de vluchtelingen te verbeteren horen hier ook bij.

Dea-van-Baal

 

Taalcoach Dea