Oproep fotoproject ‘In de Keuken’

//Oproep fotoproject ‘In de Keuken’

Hazem-fotoproject-In-de-Keuken-van-Carla-Vermeend

De nationale keuken van Woerdenaren

Woon je in Woerden en liggen je wortels in een ander land? Doe dan mee met het fotoproject ‘In de Keuken’. Met 120 verschillende nationaliteiten zijn er vast een aantal keukens nog niet op de gevoelige plaat vastgelegd.

Fotoproject van Carla Vermeend

Initiatiefnemer van dit fotoproject is Carla Vermeend. Als medewerkster van de gemeente is ze betrokken bij de inwoners van Woerden. Zo heeft ze als vrijwilliger geholpen bij de noodopvang in Snellerpoort. Daar werd het zaadje geplant voor dit project.

Eten verbindt

Je kunt schelden op iemands afkomst, maar het eten uit dat land lekker vinden. Eten is een verbindende factor. Door de inwoners met verschillende afkomst te portretteren met hun favoriete gerecht, kom je meer te weten over hun eetgewoonten. En een plaatje met lekker eten doet het altijd goed!

Verschillende nationaliteiten in Woerden

Het doel van dit fotoproject is het documenteren van elke nationaliteit die in Woerden aanwezig is in combinatie met eten. Een hele klus die, zoals het ernaar uitziet, zo’n anderhalf tot twee jaar gaat duren. Het resultaat wordt vastgelegd in een fotoboek en wellicht wordt er nog een expositie aan gewijd.

Deelname

Ben je geïnteresseerd in het fotoproject en wil je ook een kijkje in jouw keuken geven? Neem dan contact op met Carla via e-mail of 06-52088904.

fotoproject woerden

2017-03-24T16:53:08+00:00