Vrijwilliger ICT Sylvia

//Vrijwilliger ICT Sylvia

Onze ICT-vrijwilliger Sylvia stelt zich voor

Sylvia-vrijwilliger-ICT-clientvolgsysteem

Wie ben je en hoe ben je bij Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart terechtgekomen?

Ik ben Sylvia en heb me als vrijwilliger aangemeld bij Renée, omdat ik me graag wil inzetten voor de samenleving.

Waarom doe je juist bij VSGH vrijwilligerswerk?

Ik kende het vluchtelingensteunpunt via de lokale media en wil de nieuwkomers in Woerden helpen te integreren in de samenleving. Daarnaast ben ik heel erg geïnteresseerd in andere culturen. Zo heb ik regelmatig Braziliaanse logés. Met hen kan ik mijn Portugees ophalen.

Hoe lang werk je al bij de stichting?

Ik ben in september 2014 begonnen als maatschappelijk begeleider. Dat houdt in dat ik spreekuren draaide en me bezighield met de regeldagen. Dit heb ik tot eind 2014 gedaan. Ik moest toen wegens tijdgebrek stoppen. Ik heb al die tijd contact gehouden met Renée en toen ik weer meer tijd had ben ik weer bij VSGH verder gegaan als vrijwilliger.

 Wat doe je voor de organisatie?

Ik werk momenteel aan een ICT-project: het opzetten van een cliëntvolgsysteem. In dit systeem zullen cliëntgegevens worden geregistreerd en kunnen werkzaamheden beter gevolgd en bewaakt worden. Vluchtelingen kunnen zo nog meer naar behoefte geholpen worden door het vluchtelingensteunpunt. Ik heb lang als projectmanager bij o.a. Capgemini en ING gewerkt en heb dus de nodige ervaring op ICT-gebied.

 Wat vind je van de stichting, waarom?

Ik vind de organisatie een warme club. Het is er gezellig en er lopen goede, gemotiveerde mensen rond. Hun doel is heel duidelijk: vluchtelingen helpen om zelfredzaam te worden.

 Wat was een gedenkwaardig moment in je activiteiten voor de stichting en waarom?

Mijn eerste regeldag was een familie uit Somalië. Er stond een hele groep mensen buiten op me te wachten. Het gezin in kwestie had een heel netwerk aan Somaliërs opgetrommeld. Iedereen stond klaar om te helpen. De vluchtelingen zijn zo dankbaar voor je hulp, dat zie ik in de media eigenlijk bijna niet terug. 

[nvdr. Op een regeldag worden vluchtelingen die met een verblijfsstatus in Woerden komen wonen, geholpen met vele praktische zaken, zoals opleveren van de woning, tekenen huurcontract, registratie bij gemeente en Ferm Werk, gas, water, licht, ziektekostenverzekering etc.].
2017-09-07T12:57:43+00:00