Manhal, maatschappelijk begeleider, tolk Arabisch en vluchteling

//Manhal, maatschappelijk begeleider, tolk Arabisch en vluchteling

Manhal-boekhouder-tolk-vluchteling

Onze nieuwe maatschappelijk begeleider stelt zich voor

Wie ben je, hoe oud ben je en hoe lang ben je in Nederland?

Mijn naam is Manhal. Ik ben 33 jaar en ben 4 jaar in Nederland.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Irak, uit de hoofstad Bagdad.

Ben je bezig met je inburgeringscursus? Wat vind je ervan?

De inburgeringscursus heb ik afgerond. Ik heb het staatsexamen NT2 programma II behaald. Dat programma is voor hoger opgeleiden.

Wat deed je in Irak?

In Irak heb ik gewerkt als assistent boekhouder bij een bedrijf. Naast deze baan had ik een bijbaan als taxichauffeur. Mijn opleiding is elektrotechniek, maar ik wil nu toch de kant van boekhouden op.

Wat voor vrijwilligerswerk doe je bij VSGH?

Eerst was ik tolk Arabisch bij het vluchtelingensteunpunt en nu werk ik als maatschappelijk begeleider.

Hoe lang doe je dit werk en waarom doe je dit?

Het vrijwilligerswerk als tolk heb ik zo’n 3 jaar gedaan. Ik ben net begonnen als maatschappelijk begeleider. Ik houd ervan om mensen te helpen. En op deze manier verbeter ik ook nog eens mijn Nederlands.

Wat vind je van de stichting en waarom?

Ik krijg altijd hulp en steun van het vluchtelingensteunpunt. Het voelt als mijn moeder: als ik problemen heb, kan ik altijd bij ze terecht. Wat dat betreft spreek ik voor alle vluchtelingen in Woerden en omstreken. Ik heb veel contact met andere vluchtelingen die allemaal hetzelfde zeggen van VSGH.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Momenteel volg ik een MBO-opleiding voor boekhouder bij IPD in Utrecht. Het traject bestaat uit 3 cursussen: BKB (Basiskennis Boekhouden), BKC (Basiskennis Calculatie) en PDB (Praktijkdiploma Boekhouden). BKB heb ik al afgerond. Ik hoop in 2016 de overige 2 cursussen af te ronden. Als ik slaag, krijg ik een MBO-certificaat MBO-4. Daarna wil ik werk zoeken als assistent-boekhouder. Dat is nog toekomstmuziek. Nu hoop ik eerst een leuke stageplek te vinden op het gebied van boekhouden.

2017-03-24T16:53:09+00:00