Een lange weg naar veiligheid

//Een lange weg naar veiligheid

Veiligheid: oorlog en vrede

In Nederland weten we eigenlijk niet meer wat oorlog is. We hebben 4 en 5 mei, vaste dagen waarop we erbij stil staan. Maar het gevoel van opgejaagd wild te zijn en te moeten vluchten is voor de huidige generatie een ver-van-mijn-bed-show. Toch worden we ermee geconfronteerd. De vluchtelingenstroom wordt groter.

Mensen die een succesvol leven leiden in hun eigen land, zoeken een weg naar een veilig bestaan. Wie wil er vluchten als hij goed in zijn slappe was zit, omringd wordt door familie en vrienden? Als de kans bestaat dat je wordt vastgezet of zelfs kunt worden doodgeschoten, neem je zo’n rigoreuze beslissing.

Maar die weg naar veiligheid gaat niet over rozen. Zo gastvrij als onze vluchtelingen zijn, zo onwelkom zijn ze vaak in het ‘beloofde land’. Beschimpt en bedreigd, terwijl je juist snakt naar veiligheid. Gelukkig is dat niet overal zo. Mohammad Abdulazez is zo’n vluchteling. Lees hier zijn indrukwekkende verhaal. En laten we onze vrijheid en veiligheid koesteren.

2017-03-24T16:53:09+00:00