Vrijwilligster Ria

//Vrijwilligster Ria

In the picture

Ria-van-Welzenis

Wie ben je?

Ik ben Ria van Welzenis en ben werkzaam als vrijwilliger bij Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart.

Hoe ben je bij het Vluchtelingensteunpunt terechtgekomen?

Mijn man Wim werkte hier al als vrijwilliger. Hij knapte huizen op, legde laminaat en hij vond het vrijwilligerswerk ook wel iets voor mij.

Hoe lang werk je al bij het Steunpunt?

Ik ben hier vanaf 1 januari werkzaam. Nog niet zo lang, maar het bevalt heel goed. De contacten met de vluchtelingen geven mij een positief gevoel.

Wat doe je voor de organisatie?

Ik draai spreekuren voor de vluchtelingen (in de vakantie was ik bij alle spreekuren aanwezig). Daarnaast begeleid ik een gezin in Oudewater en twee alleenstaande personen.

Wat vind je van het steunpunt?

Er wordt hier heel veel werk verzet. Ik heb veel bewondering voor wat hier wordt gedaan. De mensen krijgen de positieve aandacht die ze verdienen, ook de lastige mensen. Kortom, iedereen zet zijn schouders eronder om de cliënten zo goed mogelijk te helpen.

Wat raakt je in je werk?

Ik begeleid een meisje dat is uitgehuwelijkt. Op zijn sterfbed heeft haar vader haar op die manier proberen te verzekeren van een goede toekomst. Ze belt haar man trouw elke week. Hij is ook gevlucht uit de schrijnende situatie van hun vaderland, maar is nog niet in Nederland. Ze wil zo graag dat hij komt. Na de geboorte van haar zusje werd het meisje wees. Mijn cliënte heeft haar broers en zusje verzorgd tot ze in dienst moest. Toen heeft ze ze naar een vluchtelingenkamp gebracht. Ze huilt dagelijks om haar familie. Het gemis is groot. Ze weet niet waar de overgebleven gezinsleden verblijven en hoopt ze ooit hierheen te kunnen halen, net als haar man. Ik voel me verbonden met haar. Ze schenkt mij haar vertrouwen, net zoals ik haar vertrouw. Haar situatie raakt me, zij raakt me. Dit is slechts een van de voorbeelden van waarom ik dit werk doe.

2017-03-24T16:53:20+00:00