Aylan de kleine vluchteling

//Aylan de kleine vluchteling

Van anonieme vluchteling tot internationaal symbool

Vluchtelingen, ze worden verwelkomd en verguisd. Nog niet zo lang geleden sloeg de weegschaal bij veel mensen uit naar de verkeerde kant. Tot die hartverscheurende beelden… Op tv, in de kranten: Aylan werd wereldnieuws. Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Het is heel wrang, maar zijn lot heeft een kentering gebracht. Hartverwarmend zijn de acties die nu op touw worden gezet. De telefoon van het COA staat, net zoals die van ons, roodgloeiend vanwege welwillende burgers die willen helpen. Zodanig, dat het Rode Kruis giften en acties gaat coördineren.

Wij, Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart, zijn enorm blij met de inzet van de inwoners uit de regio. Daarom doen we er alles aan om jullie inspanningen in goede banen te leiden. Naast de acties zijn donaties ook welkom. Voor al die vluchtelingen die het in tegenstelling tot Aylan wel hebben gered.

Tekening-oorlog-kind-vluchteling

2017-03-24T16:53:20+00:00